AEPEX 20-jarig bestaan – Klantendag 2017

Donderdag 7 September 2017, Vliegbasis Gilze-Rijen

Dit jaar hebben we ons 20-jarig jubileum gevierd met een spectaculaire klantendag. We hebben onze klanten getrakteerd op een vlucht in een historisch vliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht (KLUHV) op de vliegbasis van Gilze-Rijen.
Fascinerend om te zien hoeveel er door de jaren heen is veranderd en tevens fascinerend om mee te maken dat deze oude toestellen nog steeds geschikt zijn. Aangezien onze klanten altijd geïnteresseerd zijn in (nieuwe) manieren om hun business te verbeteren, werd er niet alleen gevlogen.

Inspirerend

Een nieuwe revolutie is begonnen. Mijn smartwatch houdt mijn dagelijkse activiteiten nauwkeurig in de gaten, ik krijg meldingen op mijn telefoon, elke keer als er iemand voorbij mijn beveiligingscamera loopt. Ik kan de kleur van mijn lampen regelen vanaf mijn telefoon, ook als ik niet thuis ben. Het zijn slechts enkele van de voorbeelden die mogelijk zijn door Internet of Things of IoT.
Het overnemen van deze nieuwe revolutie kan het verschil maken ten opzichte van de concurrentie. Ons doel voor deze middag: bekend worden met enkele van deze nieuwe mogelijkheden en geïnspireerd raken.

Gastspreker

Het programma begon met een presentatie van Gerard van der Hoeven (IoT Gurus). Hij liet ons aantal voorbeelden zien van hoe technologie op een vernieuwende manier was toegepast. Een van de meest tot de verbeelding sprekende voorbeelden was Amazon. Zij hebben een nieuw warehouse gebouwd, waar robots de stellingen naar de packing area rijden. Hierdoor zijn ze in staat om per uur meer orders te verpakken en te leveren!

Event

De KLUHV had de volgende vliegtuigen voor ons klaargezet:

Piper cup: een klein vliegtuig, welke een geweldig uitzicht biedt door de positie van de vleugels.

Beaver: Ideaal voor een groepservaring, aangezien er 4 passagiers meekunnen.

Harvard: het “beest”, een heus gevechtsvliegtuig.

Voor het opstijgen was de spanning van de gezichten af te lezen en bij de landing had deze plaatsgemaakt voor een blik die duidelijk maakte dat dit een ervaring was die men zich nog lang zou heugen!

Workshop

Tussen de vluchten door konden onze gasten deel nemen aan de “maak je eigen slimme deurbel” workshop, waar zij meerdere oplossingen bouwden, met behulp van little bits. Aan het eind van de workshop had men een slimme deurbel gemaakt, die elke keer dat iemand op de bel drukt, een sms verstuurt. Geen hogere wiskunde, maar leuk om te zien welke ideeën men kreeg, na een half uurtje experimenteren.

Start ups

Het clubhuis en het terras waren niet alleen de uitvalsbasis voor een hapje en een drankje, maar ook de plaats om kennis te maken met een tweetal startups

Social Brothers had een HoloLens meegenomen. Middels de HoloLens wordt er een virtuele wereld toegevoegd aan de werkelijke wereld. Wanneer je door het clubhuis liep met de Hololens op, zag je dat er al die tijd al een Haai en een Olifant op de bar lagen. Verbazingwekkend om te zien hoe accuraat deze technologie is.

Safetychanger
Zij leveren software waarmee organisaties in staat zijn om op hun machines inspecties uit te voeren, deze vast te leggen, de data te analyseren en te komen tot verbeteringen of zoals zelf zeggen een platform voor operationele uitmuntendheid en QHSE management.

AEPEX IoT Project

In de afgelopen maanden heeft AEPEX gewerkt aan haar eigen IoT project. Toen we hoorden dat we voor dit evenement onze klanten mee de lucht in zouden nemen, dachten we dat het een geweldig idee zou zijn om ze op de grond te kunnen volgen. Niet middels een camera, maar door feitelijkheden, zoals GPS locatie, snelheid, G-force, temperatuur en luchtvochtigheid.
Natuurlijk moest deze data niet alleen real time, maar ook geïntegreerd in SAP zijn.

Dit heeft geresulteerd in een Lora moederbord met enkele sensoren, die de gewenste data via KPN naar onze eigen HANA database verstuurd. Middels enkele FIORI schermen, konden we iedereen op de grond laten zien wat er zich werkelijk in de lucht afspeelde. Na de landing konden we, via de historie-tile, de vlucht nog eens doornemen.

Ons project is nog steeds beschikbaar (weliswaar niet in een vliegtuig, maar middels een radiografisch bestuurbare auto is een vergelijkbare ervaring na te bootsen). Dus als u het gemist heeft, neem gerust contact met ons op.