AEPEX integreert SAP TM 8.0 met CarCube boordcomputer

AEPEX heeft een unieke koppeling gerealiseerd tussen SAP’s nieuwste versie van Transport Management (SAP TM 8.0) en de CarCube-boordcomputer van Trimble. Door deze koppeling wordt de chauffeur voor en tijdens de rit voorzien van alle relevante vervoersinformatie- en taken. Andersom wordt de back office voorzien van actuele informatie die terug wordt verkregen uit de CarCube terminal.

Hoe werkt de koppeling?

De vanuit ERP overgekomen orders worden in SAP TM 8.0 gepland tot een Freight Order. Deze Freight Order wordt tijdens een planning run toegekend aan een vervoerder, waarbij de eigen vloot als eerste wordt ingezet. Aansluitend wordt automatisch een specifieke vrachtwagen toegekend. Nadat de order definitief is gepland en de fysieke uitvoering moet starten, wordt de CarCube voorzien van de relevante informatie.

Zodra de chauffeur klaar is voor vertrek kiest hij de eerste taak op de CarCube, waarna het systeem navigeert naar de juiste bestemming. Na aankomst op de plaats van bestemming geeft de chauffeur aan dat er gestart is met de uit te voeren taak, bijvoorbeeld het lossen van de goederen. De Freight Order wordt ‘real-time’ bijgewerkt met deze nieuwe status. Aansluitend worden alle gedefinieerde taken, tot het afronden en sluiten van de rit bij terugkomst van de wagen automatisch bijgewerkt in SAP Transportation Management.

Door deze koppeling onstaat een ‘real-time’ inzicht in alle transportactiviteiten, waarmee de vervoerder de mogelijkheid krijgt zijn planning en executie verder te optimaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het elimineren van wachttijden.

AEPEX blijft verder ontwikkelen aan de koppeling met CarCube door de toevoeging van nieuwe interfaces.

Meer informatie

Wilt u meer informatie hebben naar aanleiding van dit bericht, neemt u dan contact op Bas Jonkman, Expert Consultant van AEPEX Business Consultants op 0183-693737.

Over AEPEX

AEPEX is een toonaangevend consultancybedrijf dat sinds 1997 gespecialiseerd is in het implementeren van SAP-toepassingen. Als implementatie- en Special Expertise Partner van SAP voert AEPEX innovatieve software-implementaties uit op met name de gebieden Business Intelligence (SAP BW en Business Objects), SAP ERP, Logistics, Supply Chain Management, Process Integration en CRM/SRM. Naast de advies- en implementatiediensten biedt AEPEX applicatiebeheer en kant-en-klare oplossingen voor specifieke branches.