SAP Consulting

AEPEX biedt diverse vormen van consulting aan. Hieronder een aantal voorbeelden van onze adviespraktijk:

  • Application Consulting. Omvat alle reguliere consulting activiteiten (voorbereiding, ontwerp, realisatie, conversie) op het gebied van SAP. AEPEX is breed gespecialiseerd in de vakgebieden Supply Chain Planning & Logistieke Executie, Business Intelligence, Finance, Process (EAI) Integration en SAP NetWeaver / Technology.
  • (Inter)National Roll-out. Implementeren van SAP toepassingen is een specialisme, een gecontroleerde uitrol naar meerdere landen evenzeer. Voor diverse klanten waaronder Arcadis, ASM International en Perfetti van Melle hebben wij internationale roll-outs van SAP gedaan.
  • Optimization & Redesign. Voor diverse klanten voeren wij post-implementatie activiteiten uit. Niet zelden wordt een zogenaamde 'base-line' ge?├śmplementeerd waarmee enige tijd wordt gewerkt. Vervolgens dient een optimalisatie plaats te vinden. Om de echte meerwaarde uit het systeem te halen is grondige kennis van processen en applicaties benodigd. AEPEX kan voor u -als gevolg van veranderende procesomstandigheden- een herontwerp uitvoeren, inclusief een impactanalyse op processen en systemen.
  • Prototyping. Prototypen is het snel ontwikkelen van een demonstratie-oplossing, veelal een beperkt maar cruciaal en op werkelijke processen gebaseerd onderdeel van de gehele oplossing. Aan de hand van een prototype kunt u snel de mogelijke oplossingsrichtingen, de impact en de kosten inschatten. AEPEX is gespecialiseerd in het ontwikkelen van prototypes voor grote tot zeer grote ondernemingen.
  • SAP Development. AEPEX is zeer ervaren met traditionele ontwikkelmethoden- en toepassingen als met de meest recente. Denk hierbij aan Adobe Interactive Forms en WebDynpro Development.
  • SAP Upgrades. AEPEX heeft ruime ervaring met upgrades van SAP toepassingen, zowel functioneel als technisch en integraal. Naast de uitvoering kan AEPEX u kundig adviseren inzake de planning, voorbereidende activiteiten, testmethodieken et cetera.
  • SAP Architecture Design. AEPEX heeft zeer ervaren en gespecialiseerde technology consultants. Zij kunnen u ondersteunen bij het ontwerpen van uw SAP landschap, de mogelijkheden van back-ups en archiving, clustering, hosting et cetera.